We werken samen, dat ten eerste. Alle disciplines aan tafel zodat we snel tot resultaten komen.
Met als gezamenlijk doel: een technisch onderbouwd voorlopig ontwerp dat recht doet aan jouw design en aan de eisen voor de wetgever en gebruiker.

Stap 1

Je hebt een idee, een schetsontwerp voor je opdrachtgever gemaakt. Er zijn (wettelijke) eisen aan het ontwerp, technische voorwaarden, vragen over gebruikscomfort, energieverbruik, duurzaamheid, brandveiligheid, akoestiek en nog veel meer. Je gaat naar Studio Bouwtechniek met je schets.

Stap 2

Samen brengen we in een dag(deel) jouw vragen en thema’s in kaart en geven je antwoorden en berekeningen on the spot. We noemen dit ook wel de snelkookpan.

We nemen initiatief en kunnen je door onze jarenlange ervaring met bouwprojecten goed adviseren. We kennen het belang van een goed ontwerp en weten meteen de juiste vragen te stellen.

Stap 3

We integreren techniek in het ontwerp om te komen tot een zuinig, gezond en comfortabel gebouw met een goed doordacht technisch fundament. Hierna kunnen we de details afstemmen, maar je gaat nu de deur uit met een voorlopig ontwerp dat voor tachtig procent af is! Het voldoet aan alle bouwbesluittoetsingen en wettelijke eisen.

Wil je meer weten?